Python for begyndere
Fra kgan@ida.dk
views
Fra kgan@ida.dk
Python er et populært programmeringssprog, der er relativt let at lære som nybegynder. Det anvendes i vid udstrækning til dataanalyse, datavisualisering, maskinlæring/AI, automatisering, webudvikling og mere.
Indhold
Webinaret giver dig en introduktion til alle de mest fundamentale koncepter inden for Python og programmering mere generelt. Kurset foregår online i Zooms webinarformat, hvor du kan deltage ved at stille spørgsmål i Q&A undervejs om de specifikke udfordringer, du må have i dit arbejde med Python.
Målgruppe
Webinaret egner sig både til studerende og færdiguddannede uden kendskab til Python eller med behov for genopfriskning. Kendskab til programmering er ikke et krav.
Det kan du efter webinaret
· Bruge Python til simple regnestykker
· Definere og arbejde med variable
· Kende de mest basale datatyper: Tal, tekst, lister, dictionaries, boolske værdier og NumPy Arrays
· Importere biblioteker og bruge de væsentligste funktioner
· Skrive betinget kode med if/else statements
· Definere og anvende funktioner med argumenter og returneringsværdier
· Gentage kode med løkker
Ud over ovenstående får du også et handout med hjem, som vi kort vil gennemgå indholdet af. I handoutet finder du bl.a. eksempler på, hvordan man kan:
· Hente datafiler ind i dit udviklingsmiljø
· Visualisere data
· Anvende simple regressionsmodeller
Forberedelse til webinaret
For at kunne deltage på webinaret skal du have en Google-konto, da vi benytter Google Colab, som er Googles online udviklingsmiljø til Python.
Alternativt: Ønsker du ikke at bruge Google Colab, skal du forud for webinaret have installeret Python lokalt på din computer (fx med anaconda-distributionen https://www.anaconda.com/download) og have orienteret dig i, hvordan man bruger én af IDE’erne (redigeringsværktøjerne) deri, fx Visual Studio Code.
Underviser
Rune har en kandidatgrad I Fysik og Teknologi fra DTU og har mange års erfaring med programmering, dataanalyse og softwareudvikling. Han har undervist i både fysikfag og indledende programmering og har derudover også medudviklet flere læringsapps til fysik og matematik.