Brainy Breakfast: Det hybride arbejdsliv
Relateret medie
Vi står overfor et paradigmeskifte i forhold til, hvordan vi samarbejder, organiserer og leder i vores hverdag. Der er behov for justerede eller nye rammer, og så skal ledere og medarbejdere klædes på til at håndtere en hverdag, der er foranderlig, fragmenteret, uklar og ikke mindst teknologisk afhængig. Erfaringer med hybridarbejde viser at hybridarbejde både kan have en positiv og en negativ indvirken på det psykiske arbejdsmiljø. De tre største fordele er, at ansatte får en oplevelse af større frihed, færre forstyrrelser og bedre mulighed for fordybelse. Omvendt kan hjemmearbejde give udfordringer for arbejdsmiljøet, hvilket blandt andet opleves i form af at have sværere ved at få hjælp og støtte fra kollegaer, mindre opmærksomhed og dialog med ledere, samt en følelse af ensomhed, hvilket alt sammen kan gå hårdt ud over arbejdsfællesskabet og følelsen af at høre til på en arbejdsplads.
’Brainy Breakfast: Det hybride arbejdsliv – Viden og værktøjer’ sætter fokus på den aktuelle viden på området og giver inspiration til, hvordan arbejdspladser kan imødekomme de behov og udfordringer, der kan være en følge af det hybride arbejdsliv.
Find mere viden og værktøjer om mental sundhed på arbejdspladsen på partnerskabets hjemmeside www.mentalsundhed.dk.
Om foredragsholderne:
Lise Dahl Arvedsen, ph.d. i ledelse og organisation, er ledelsesrådgiver, proceskonsulent og foredragsholder med fokus på ledelse i fleksible og komplekse kontekster, det bæredygtige arbejdsliv og nye organisationsformer. Hun er forfatter til bogen ”Snart griner vi af 8-16 jobbet” (2022), dobbelt certificeret business coach og akkrediteret på Senior Practitioner Level hos EMCC, og så er Lise ekstern lektor på Copenhagen Business School, hvor hun er fagansvarlig og underviser i Ledelse på Executive MBA og Blue MBA. I oplægget fra Lise, kaster vi et blik på hvordan vi lykkes i det hybride samarbejde. Spørgsmålet er hvilket fundament skal vi stå på i det hybride samarbejde? Og hvad kan både medarbejdere og ledere have blik for og igangsætte, hvis vi skal sikre et sundt samarbejde på tværs af tid og rum?
Laila Gyldenhøj er områdechef for HR, Miljø og Formidlingscentret på Vestforbrænding. Laila er optaget af at skabe arbejdspladser, hvor tillid og trivsel følges ad og derfor har hun et skrapt fokus på ledelsesudvikling i organisationen. Laila vil dele sine erfaringer med Vestforbrændings retningslinjer, processer og udfordringer i forhold til hybride arbejdsformer, som vi kan lade os inspirere og tage ved lære af.
Sita Michael Bormann er arbejdslivskonsulent hos IDA. Sita er uddannet sociolog og har arbejdet både i Danmark og internationalt med trivsel og trygge arbejds- og undervisningsmiljøer. Hun er en erfaren oplægsholder og underviser inden for emner som stress, trivsel, psykologisk tryghed, det hybride, fleksible arbejdsliv og relationer. Ud over oplæg og undervisning, udvikler Sita også kurser, informationsmaterialer og redskaber til dialog og refleksion for IDAs medlemmer indenfor disse temaer. Sita vil gennemgå nogle af IDAs bedste redskaber til at få hybridarbejdet til at glide. Redskaberne er lige til at tage med tilbage og bruge på arbejdspladsen.
Arrangør:
”Brainy-breakfast: Det hybride arbejdsliv - Viden og værktøjer” arrangeres af partnerskabet Sammen om Mental Sundhed i samarbejde med IDA.
- Tags
-