Arbejdsbetinget håndeksem – hvordan kan vi knække kurven?
Fra Annette Poulsen
views
Fra Annette Poulsen
Arbejdsbetingede hudlidelser er fortsat den hyppigst anerkendte erhvervssygdom i Danmark. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan de kan forebygges. Vi vil også høre om, hvilke barrierer, der kan være for at sikre ordentlig forebyggelse i arbejdsmiljøet.
Hudproblemer er et KÆMPE problem i arbejdsmiljøet, både for den enkelte, arbejdspladsen og samfundet. MEN – problemerne kan forebygges. Hør hvordan, og om de barrierer, der kan være for at sikre ordentlig forebyggelse på arbejdspladsen – grimme handsker kan fx få nogle til at lade være med at bruge dem!!!! Du kan deltage online og fysisk, se link til tilmelding i første kommentarboks
Arbejdsbetinget håndeksem har store konsekvenser for både individet og samfundet. Lidelsen kan medføre øget kontakt med sundhedsvæsenet, reducere livskvaliteten, og i værste fald føre til sygefravær, jobskifte, revalidering og/eller førtidspension.
Hudlidelser skyldes i stor udstrækning vådt arbejde og hudkontakt med kemikalier og allergener, og arbejdsbetingede hudlidelser er fortsat den hyppigst anerkendte erhvervssygdom i Danmark. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan hudproblemer kan forebygges, ikke mindst hos unge arbejdstagere.
På dette møde får I oplæg fra NFA, AT, Maple, Videncenter for Allergi og en arbejdsmedicinsk klinik.
Program:
Kl. 13:00 – 13:05 Velkomst v. chefkonsulent Sonja Hagen Mikkelsen, Arbejdstilsynet / IDA Arbejdsmiljø
Kl. 13:05 – 13:40 Hvorfor udvikler man arbejdsbetinget håndeksem og hvad skal der til at forebygge?
v. professor og centerleder Jeanne Duus, Videncenter for Allergi
Kl. 13:40 – 14:15
- Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i Arbejdstilsynets forebyggende arbejde?
- Erhvervsbetingede hudproblemer – hvordan indgår viden fra undersøgelsen National Overvågning af Arbejdsmiljøet blandt Lønmodtagere (NOA-L 2021) og opgørelser over anmeldte hudlidelser til Arbejdstilsynet
v. chefkonsulent Ulla Binger, Arbejdstilsynet, chefkonsulent Sonja Hagen Mikkelsen, Arbejdstilsynet og Chefkonsulent Hans Martin Rasmussen.
Kl. 14:15 – 14:35 Pause
Kl. 14:35 – 15:10 Resultater fra en undersøgelse af frisørers brug af handsker – erfaringer og indsigter.
v. direktør Johanne Staugaard Johansen, Maple
Kl. 15:10 – 15:45 Erfaringer fra arbejdsmedicinsk klinik og perspektiver på Arbejdstilsynets regler på området i forhold til forebyggelse og mulighederne for jobskifte, når man først har udviklet en allergi.
v. overlæge Ole Carstensen, Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Gødstrup
Kl. 15.45 – 15:55 Opsamling og diskussion
Kl. 15:55 - 16:00 Afrunding og tak for i dag
Mødeansvarlige: Karin Sørig Hougaard, Sonja Mikkelsen og Jakob Ugelvig Christiansen