At være studerende og neurodivergent
Relateret medie
Hvordan er det at studere med en diagnose? Hvilke redskaber og teknikker er værd at kigge på, og hvordan snakker man med sine studiekammerater om det? Bliv klogere på dig selv, opdag nye muligheder for hvad det vil sige at studere med en diagnose.
Formål og indhold for webinaret
Vi vil dykke ned i, hvordan det er at være neuodivergent og studerende, og udforske de forskellige aspekter og udfordringer, der følger med. Vi ønsker at give dig et indblik i de mest almindelige udfordringer, der opleves af studerende med psykiske diagnoser, samt diskutere, hvordan disse udfordringer manifesterer sig i studielivet. Men det er ikke kun udfordringer, vi vil fokusere på. Vi vil også se på de styrker, der er forbundet med disse diagnoser, og hvordan de kan berige din studieoplevelse.
En vigtig del af webinaret vil være at præsentere strategier og redskaber til håndtering af udfordringerne. Vi vil se på, hvordan du kan tackle og overvinde de udfordringer, der opstår som følge af din diagnose. Dette inkluderer både hjælp-til-selvhjælp redskaber og øvelser, som du kan bruge i din dagligdag, samt støttemuligheder hos Studenterrådgivningen og gennem Specialpædagogisk Støtte (SPS) på din videregående uddannelse.
Måske er du allerede langt på dit studie, eller måske er du kun lige startet på en uddannelse. Uanset hvad kan det være en udfordrende og bekymrende proces at navigere gennem studielivet som neurodivergent. Derfor vil vi også tage tid til at reflektere over de bekymringer, du kan have, og diskutere, hvordan du bedst kan håndtere dem.
IDA ønsker at studietiden skal være god og overskueligt for alle. Kom med til dette webinar, hvor vi vil give dig et indblik i, hvad det vil sige at være neurodivergent og studerende, og samtidig styrke dig med værktøjer, viden og forståelse. Vores mål er at skabe et rum, hvor du kan føle dig forstået, støttet og inspireret til at skabe den bedst mulige studieoplevelse.
Udbytte fra webinaret
- Forståelse for udfordringerne studerende med psykiske diagnoser typisk oplever i deres studieliv og hvordan de påvirker studieoplevelsen.
- Indsigt i de styrker og ressourcer, der er forbundet med at være neurodivergente som studerende.
- Strategier og redskaber til håndtering af udfordringerne og skabe en positiv og effektiv studieoplevelse.
- Kendskab til støttemuligheder, herunder hjælpemuligheder hos Studenterrådgivningen og Specialpædagogisk Støtte (SPS).
Om oplægsholderen:
Vi er glade for at have Marie Husby fra Studenterrådgivningen som oplægsholder, som har arbejdet de sidste 5 år med både individuelle terapeutiske samtaler, workshopfacilitering samt organisatorisk rådgivning.
Her har Marie haft samtaleforløb med studerende, der har en diagnose og får SPS-støtte. Hun har lavet forbyggende arbejde sammen med videregående uddannelser - undervisning som hjælper alt fra undervisere, studerende og tutorer.
Hun er altså optaget af, at alle studerende får de bedste muligheder for at blive en del af det faglige og sociale fællesskab på deres uddannelse.
Studenterrådgivningen har i mere end 50 år hjulpet og rådgivet studerende på videregående uddannelser.
På webinaret vil I også kunne høre tanker og erfaringer fra Linda fra IDA STEM Students. Linda kender selv til udfordringer ved at være studerende og neurodivergent. Hun skriver følgende om sig selv:
"Jeg hedder Linda, og til dagligt studerer jeg datavidenskab og machine learning på institut for datalogi i Aalborg. Jeg har altid vidst, at jeg ville arbejde med tal og statistik, men da jeg gik ud af folkeskolen, fandtes der ikke en videregående uddannelse, jeg kunne se mig selv i. Jeg uddannede mig til lastbilchauffør og var, indtil jeg begyndte at studere igen, Flyvevåbnets eneste kvindelige tankvognsoperatør. Jeg blev valgt ind i IDA STEM Students’ bestyrelse i 2023 som repræsentant for Aalborg universitet, og i 2024 blev jeg valgt som talsperson.
#30+ #Neurodivergent #Asbergers #Veteran #Stressramt #Ildgøgler #Historieformidler”
- Tags
-