Hør Beredskabsdirektør Rasmus Storgaard, Chef for Gentofte Ejendomme Claus RoiKjer og Chefkonsulent Bolig og Planstyrelsen Alex Jakobsen komme med hver deres vinkel på Drift, kontrol og vedligehold af brandforhold i og ved bygninger.
De driftsmæssige krav til bygninger med tilladelse efter bygningsreglementets bestemmelser, har historisk været bundet i såvel byggeloven som beredskabsloven, men er fra den 1. januar 2022 alene reguleret under bygningsreglementets bestemmelse.
I forbindelse med udarbejdelsen af BR18 og samlingen af de driftsmæssige krav i byggeloven er der kommet en række præciseringer, samt enkelte skærpelser og lempelser, som er vurderet nødvendige for at opnå et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau.
Reglerne gælder for alt byggeri uanset anvendelse og personbelastning og gælder både for de eksisterende og nye bygningers drifts- kontrol og vedligeholdelse af brandforhold.
Ved IDA Brandtekniks arrangement vil være oplæg, hvor beredskab, bygningsejer og lovgiver sætter ord på, og fortæller om fremtidige forventninger til opgaver og ansvar for certificeret brandrådgiver, ejer, bruger og driftsansvarlig, samt beredskab.
Arrangementet afsluttes med en paneldebat, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål vedr. emnet til oplægsholderne.
Danske Beredskaber har, ved Beredskabsdirektør Rasmus Storgaard, et indlæg om beredskabets fremtidige rolle, herunder opgave i forbindelse med brandsyn,samt om hvor beredskabet ikke længere kan godkende, stille vilkår eller træffe skøn.
Chef for Gentofte Ejendomme, Claus Roikjer, vil fortælle om hvad de som bygningsejer og driftsansvarlig er blevet opmærksom på i forbindelse med at skulle sikre de nye krav til drift, kontrol og vedligehold af brandforhold og om hvilke initiativer der er iværksat for eksisterende bygninger uden en godkendt DKV-plan.
Chefkonsulent Bolig og Planstyrelsen Alex Jakobsen vil sætte nogle ord på baggrunden for og hensigten med reglerne, samt hvor opmærksomheden har været i forbindelse med overflytningen af reglerne. Oplægget vil omhandle en beskrivelse af hvordan de skal forstås i en større sammenhæng og hvem der er omfattet af hvilke dele, samt hvem der kan udføres og godkende de enkelte elementer der er beskrevet i DKV-vejledningen og hvad der kræver en byggetilladelse, en opdatering af DKV-planen eller kan ændres uden yderligt.