Verdens første regulering af AI – kort og konkret
Fra Annette Poulsen
Relateret medie
AI Act - verdens første, store lovgivning om AI, er stemt igennem i Europa-Parlamentet. Lær om hvordan den kommer til at beskytte dine rettigheder og påvirke din forretning.
Den 12. juli 2024 blev AI Act offentliggjort i sin endelige version. Det er en ordentlig basse på 111 sider plus bilag. Heldigvis kan vi spare dig for en tung læsning og give dig alle de vigtigste pointer på dette webinar. Uanset om du arbejder med AI eller ej, vil du i mange tilfælde skulle forholde dig til kravene allerede nu. Du bliver nødt til at styrke din tekniske profil med forståelse for AI-krav og lovgivning, og vi har et unikt arrangement for dig, hvor vi bringer to verdener sammen – nemlig det praktisk-tekniske AI-univers og den compliance-juridiske univers.
Til den opgave har vi inviteret to stærke profiler fra de to verdener - en ingeniør der i mange år har svømmet i det juridiske hav, og en jurist som har taget supplerende tekniske uddannelser i cybersikkerhed. Sammen afmystificerer AI Act og sætter den i perspektiv af compliance, jura og teknologi - de tre områder, som skal samarbejde, for at sikre ordentlig udvikling af AI i din organisation. De supplerer hinanden fra hver deres faglige side. Du får mulighed for at stille spørgsmål til lige præcis dét, som du synes er svært eller forvirrende.
På dette webinar lærer du at forstå:
• Hvad må du, og hvad må du ikke, når du udvikler eller arbejder med AI teknologier?
• Hvilken betydning kommer den øgede beskyttelse af grundlæggende rettigheder til at have for din teknologi?
• Hvordan sikrer du overholdelse af krav om transparens og ansvarlighed?
• Hvilke krav stiller AI Act mod overvågning og manipulering?
• Hvad kan fysiske personer klage over, hvis AI-systemer ikke overholder lovgivningen?
Du får indblik i de 5 vigtigste budskaber i AI Act:
1. Risikobaseret klassificering af AI-systemer, fra “Minimal” til “Uacceptabel” risiko – forstå forskel på de forskellige krav, der er stillet til de forskellige kategorier af AI-baserede tjenester eller apps.
2. Strengere krav til højrisiko-AI – Nogle brancher skal overholde strengere krav til risikovurderinger og dokumentation, hvis der er tale om høj-risiko AI-systemer, der for eksempel anvendes inden for kritisk infrastruktur, retshåndhævelse eller uddannelse.
3. Forbud mod visse anvendelser af AI – i vise situationer er det helt forbudt at anvende AI, hvis risikoen er uacceptabelt højt og kan påvirke mennesker og deres adfærd. Det kan både være biometrisk identifikation og manipulation af menneskelig adfærd. Denne kategori kan omfatte tjenester, som i mange har navigeret i en gråzone af gratis ydelser, hvor brugere betalte med sine data og overvågning af adfærd.
4. Oprettelse af et nyt europæisk AI-kontor – et nyt kontor, som skal både koordinere overholdelse, implementering og håndhævelse af AI-lovgivningen og skabe retningslinjer og hjælpeværktøjer for virksomheder, der udvikler AI, for at gøre det nemmere at gøre det rigtige.
5. Store bøder for overtrædelser – når der er tale om høj risiko for borgere, så følger der større sanktionsmuligheder med, bl.a bøder på op til €30 millioner eller 6 pct. af deres årlige, globale omsætning.
Målgruppe:
Alle med teknisk og ikke-teknisk baggrund, som allerede arbejder med cybersikkerhed og databeskyttelse, og som ønsker at blive bedre til at forstå, hvordan lovgivning og krav fungerer, og som gerne vil skabe bedre samarbejde med compliance-afdelingen i deres egen organisation.
Alle dem, som ikke kender til cybersikkerhed endnu, men som ønsker at arbejde med det og overvejer, om compliance er en karrierevej for dem.
• IT-udviklere
• Fagpersoner indenfor Informationssikkerhed, cybersikkerhed, risikostyring
• Ingeniører med IT-baggrund
• Kommunikationsmedarbejdere
• IT-Projektledere og IT-programledere
• Studerende, som overvejer informationssikkerhed og compliance som karrierevej
• Alle, som ønsker at prøve kræfter med cybersikkerhed og compliance
Foredragsholdere:
Charlotte Bagger Tranberg er CEO og Founder at Lex Futura og har i mere end 20 år arbejdet med databeskyttelse, teknologi og digitalisering. Først i universitetsverdenen (Ph.D. fra AAU i 2006) og efterfølgende i 10 år som rådgiver i en af Danmarks største advokatfirmaer. I dag har hun sin egen konsulentvirksomhed med fokus på sikring af compliance på hele det digitale område. Sideløbende er Charlotte deltidsansat som Director of Digital Compliance hos Cookie Information / Piwik PRO.
Julia Sommer er leder af IDA DataCompliance og har 8 års erfaring med compliance arbejde indenfor Pharma, databeskyttelse og cybersikkerhed, hvor hun har beskæftiget sig med håndtering af cybersikkerhedshændelser, udvikling af tilsyn, ledelse og forandringsledelse. I dag har hun sin egen konsulentvirksomhed med fokus på formidling af cybersikkerhed og forandringsledelse.
- Tags
-